Smidrai su šonine ir kiaušiniu

 

Reikės:

4–6 smidrų

4–6 vytinto kumpio juostelių

1–2 kiaušinių

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

žiupsnio maltos aitriosios paprikos

druskos, pipirų

šlakelio citrinų sulčių

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai dingsta nuo stalo. O jei tai atostogų pusryčiai, tai ir vytinto kumpio negaila. Kiaušinį galima išvirti be lukšto arba patiekti išplaktą ir iškeptą.

Gaminame: nulaužome sumedėjusius smidrų galus. Smidrus apvyniojame vytinto kumpio juostelėmis.

Dedame smidrus kepti į įkaitintą keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir vartydami kepame apie 4 minutes, kol jie paruduos, suminkštės, bet viduje jie turi išlikti traškūs.

Iškeptus smidrus perkeliame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje įmušame kiaušinį. Pabarstome aitriąja paprika, pipirais, druska. Smidrus pašlakstome citrinų sultimis, dedame keptą kiaušinį ir gardžiuojamės.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode